NYKØBING FALSTER

Nykøbing Falster-revyen med den jubilerende direktør Flemming Krøll er blot en af mange gode grunde til at besøge "sydhavsøerne", som de kaldes lokalt. Alene de naturskønne områder ved Guldborgsund er rejsen værd, og så vrimler det med hyggelige steder, hvis man lige trænger til lidt godt at spise.

På torvet i Nykøbing Falster bør man forkæle sig selv med Moccakes New York Style-kage, der ser ud til at være stor nok til to, men som man nægter at dele, når man først har smagt den. I Kaffehuset Møn får man byens velnok bedste kaffe, hvis man ikke foretrækker at prøve en af de liflige lokale øl, der også forhandles her.

Man kan selvfølgelig også bare vælge at indtage en to-retters menu i Nykøbing Falster-revyen, hvor maden altid er i top, og hvor de frister med det store kolde bord, inden matiné-forestillingen lørdag eftermiddag.


Det anerkendte teater Masken, der holder til i Kulturfabrikkens lokaler, byder ofte på spændende dramatiske oplevelser. Har man børn med på tur, bør man også overveje en tur i Guldborgsund Zoo eller Botanisk Have. Men man kan sandelig også nyde en romantisk tur med kæresten, for omgivelserne ligefrem indbyder til romantik.

I Marielyst finder man den strand, der flere gange er blevet kåret som Danmarks bedste, og om aftenen bliver området et populært sted at gå i byen for de unge, så hvem ved om man løber ind i det berømte bysbarn Sebastian Patrikios fra "Paradise Hotel"?

Hvad enten man er til hoteller, bed & breakfast eller vandrehjem, kan man finde overnatning til overkommelige priser. Det giver også chancen for små udflugter f.eks. til Nørregade Teater i Maribo, hvor man til efteråret spiller musicalen "Shrek" eller til Vordingborg, der holder festuge 6.-11. juli.

Men man kan også bare besøge en af de fire sale i i Nykøbing Falsters smukt beliggende biograf, hvor man med garanti finder en god film på repertoiret. Og så er der mulighed for at nyde en is inden filmen – med udsigt over vandet. Jo, Nykøbing Falster er afgjort et besøg værd.