TO RUSSIA WITH LOVE

★★★★☆☆

Troells Toya har iscenesat en fornøjelig og bramfri forestilling om men ikke kun for bøsse og lesbiske. Her er ingen fine fornemmelser eller politiske korrekthed, men en broget buket homohistorier bundet sammen af otte unge skuespillere. Fra tid til anden får vi tilmed oplivende musikindslag, som iscenesætteren selv har skrevet sammen med sin søn Lukas.

Vi hører facts om homoseksuelle og spring ud-historier, om sex og kæresterier samt om kirkens holdning til homoer og diverse hate crimes bl.a. i Rusland. På et filmlærred ser vi uhyggelige optagelser af bøsser, der får tæsk og hører diverse homofobiske agitatorer, men får også billeder fra pride-demonstrationer og en vred Stephen Fry, der tager til genmæle overfor homofobien. Stereotyper både bekræftes og afkræftes, og brugen af stoffer samt et par sexscener kan gøre forestilling problematisk i nogle skolesammenhænge, selvom den egentlig ikke burde være det.

TO RUSSIA WITH LOVE er blevet en forestilling blottet for raffinementer, men underholdende, og med et stort hjerte, der ikke kan undgå at sejre – trods en spilletid på ca. to timer og ti minutter.