SAN ANDREAS – 3D

★★★☆☆☆

Dwayne Johnson hører ikke blandt filmkunstens største bidragere, men på den anden side er han som action-helt klart at foretrække fremfor Vin Diesel, Steven Segal m.fl. Det er som om, at han kender sine begrænsninger som skuespiller, og formår til at udnytte det lidt han kan.

Den mørke kæmpe udgør en effektiv kontrast til Ioan Gruffudds glatte kujonagtige skurk, selvom det naturligvis bliver Paul Giamatti, der som den eneste af de medvirkende får skabt et levnede menneske. Den aldrende barbidukke Kylie Minogue dukker op i et par småscener, men det virker som om, at det meste af hendes rolle er klippet ud.

Hovedattraktionen i SAN ANDREAS forbliver da også de vitterligt imponerende effekter. Aldrig har set så livagtige genskabelser af diverse jordskælv, og man kan ikke klantre instruktøren Brad Peyton, at han har satset på ydre rammensjang fremfor Carlton Cuses manuskriptmæssige banaliteter. Underholdnsværdi kan man ikke nægte, at filmen har, men om de medvirkende låner nok substans til SAN ANDREAS som helhed, kan diskuteres.

SAN ANDREAS fremstår i al fald i 3D som et nogenlunde vellykket forsøg på at genopleve katastrofefilmgenren. Instruktøren burde dog have vidst, at de mest vellykkede katastrofefilm har været afhængige af et stærkt hold spiillere jvnf. "Det tårnhøje helvede" og "Jordskælv".