THE SALT OF THE EARTH

★★★★★☆

Wim Wenders udsøgte visuelle fornemmelse, som man kender fra film som "Paris: Texas" og "Himlen over Berlin" fornægter sig heller ikke i "The Salt of the Earth" (Le sel de la terre). Her fortæller han om et foto, der gjorde han interesseret i at møde fotografen, der viste sig af være en af verdens fineste, brasilianske Sebastião Salgado.

Sammen med Salgado junior alias Juliano Ribeiro Salgado tager han os med på en betagende rejse ind i Sebastião Salgados fotografier, der samtidig tjener som bevidsthedsudvidende oplevelse af naturens skønhed og menneskelig grumhed. En rejse, der næsten kostede ham troen på menneskeheden, men som endte med at lede ham i nye retninger, som indgød håb hos andre.

JORDENS SALT er ikke kun en åbenbaring en betagende fotografier, men i ligeså høj grad et skarpt blik på vor klode og de liv, der føres. Hvordan behandler vi naturen og hinanden, og hvor kommer vi videre?

Man ender med at være Wim Wenders dybt taknemmelig over, at han fandt frem til denne fotograf, hvis fine og engagerede væsen kan ses i hvert et fotografi.