KYS MIG, FOR FANDEN

★★★★☆☆

Med flere premiereaktuelle norske film i de danske biografer samt en norsk film i konkurrence i Cannes synes norsk film at være inde i en god stime. KYS MIG, FOR FANDEN blev da også kåret som bedste ungdomsfilm på Buster filmfestivalen og det forstår man helt klart godt.

Stian Kristiansen, der også lavede den uimodståelige norske homofilm "Mig og Yngve", tager os med til udkants-Norge, hvor vi møder en gruppe unge amatørskuespillere. De ønsker at bryde med traditionen om at opsætte en lokalrevy, og kaster sig i stedet over et stykke af den norske dramatiker Jon Fosse. Derfor overtaler de en professionel skuespiller til at være instruktør, men han viser sig ikke bare at være ret forsumpet men benytter sig også af nogle mildest talt alternative undervisningsmetoder. For pigen Tale bliver teaterforestillingen ikke bare en udviklende oplevelse, men fører også til det første møde med kærligheden.

Stian Kristiansen har i den grad styr på sine unge skuespillere og skildrer den spirrende forelskelse med stor nænsomhed. Kristoffer Joner beviser atter, at han vitterlig er en af Norges bedste skuespillere, og vi får da også en kært gensyn med den unge stjerne fra "Mig og Yngve" alias Rolf Kristian Larsen.

Der ligger et ganske velskrevet manuskript til grund for KYS MIG, FOR FANDEN med mange festlige replikker, og såvel den norske natur som de sårbare ansigter formidles i velkomponerede billeder.

KYS MIG, FOR FANDEN er desuden helt oplagt til skolebrug, uden at instruktøren forfalder til for mange løftede pegefingre. Faktisk er det svært at komme på en mere fornøjelig ungdomsfilm i år.