SELSKAB – FARS STUER

★★★★★☆

Mammut Teatret har dækket op til SELSKAB i Fars Stue på Nørrebrogade. Aftenens instruktør hedder Christoffer Berdahl giver i dagens anledning også et hånd i køkkenet.

“Far” er død og hans tre børn har omdannet hans lejlighed til restaurant i den mondæne nyt nordisk køkken-stil. Vi får skænket vin i glassene, og der er udsigt til intet mindre end otte retter. Men snart aner man visse spændinger familiemedlemmerne imellem ikke ulig dem, man kan se på DR i TV-serien “Arvingerne”. Serveringen begynder da også gradvis at bære præg af de stadig mere åbenlige uoverensstemmelser. En uventet gæst sørger for, at aftenen tager en hel anden drejning end først antaget.

SELSKAB konfronterer os med vores egen småborgerlighed, og menuen, der bl.a. omfatter “rugbrødsstøv”!!!, er ramt på kornet. Man har præcist afluret diverse sjuskefejl fra diverse restaurenter og indarbejdet dem i forestillingen, og alle skuespillere forsvarer deres roller prisværdigt.

Mammut Teatret kommer med andre ord godt fra start med dette første SELSKAB, og det skal blive spændende at følge, hvordan teatret udvikler ideen yderligere.