OLE LUKØJE

★★★★★☆

En lille mareridtsmusical kalder Fredericia Teater ganske passende dette usædvanlige værk, som titlen til trods ikke er for småfolk. Komponisten Richard Oberacker har skrevet såvel som manuskript som sangtekster i samarbejde med Robert Taylor, og skabt en musikalsk grundstemning, der oser af uhygge og mystik.

Den nye guvernante Fräulein Kaeseschweiss er skam heller ikke nogen Mary Poppins, men derimod en beregnende og på alle måder ondsindet madamme, som Maria Skuladottir fortolker med stor scenisk autoritet og kraft i stemmen.

Bjørg Gamst får lejlighed til at vise en hidtil utappet sårbarhed som den gravide moder, der ender som opiumsvrag efter at have overladt børnene til den grusomme guvernante. Lars Mølsted og Thomas Jensen virker derimod knap så overbevisende i deres roller, men skal også spille en del ældre, end de er. Her ville man ønske, at instruktøren Daniel Bohr havde hentet nogle ældre spillere ind til rollerne.

Anders D. Jensen og Jens Frausing har ved hjælp af diverse bagsceneprojektioner kreeret et forunderligt hus med den helt rette historiske atmosfære, der tager publikum med tilbage til en anden tid. Og sammen med Daniel Bohr og hans hold har de en ikke uvæsentlig andel i, at OLE LUKØJE hører blandt Fredericia Teaters mest originale musicalforestillinger til dato.