DJØF MED LØG(N)

★★★★★☆

En af sæsonens største overraskelser er One Man-showet DJØF MED LøG(N), der efter en række gode til glimrende anmeldelser begyndte at trække folk til. Siden har word-of-mouth gjort resten af arbejdet, således at man har kunne melde udsolgt til ekstraforestillingerne på Nørrebro Teater i januar. Det er lidt af en bedrift af en i teaterkredse relativ ukendt ung fyr ved navn Per Helge Sørensen, der tilmed selv har skrevet sit materiale.

Undertitlen “en bureaukrats bekendelser” giver et ganske godt indtryk af stoffet, og Per Helge Sørensen tager os på en kyndig rundtur i en absurde verden af varm luft og tomme ord. Det usædvanlige er, at han ikke fremstår som stand-up komiker i normal forstand, men at han derimod virker helt troværdig som midtpunkt i et management-helvede.

Når vi alligevel griner, så er det fordi han på formidabel vis formidler et både morsomt og begavet materiale. Spørgsmålet er faktisk, om nogen stand-up’er i år har haft et bedre manuskript at arbejde ud fra? For DJØF MED LØG(N) spider ikke bare tidsånden, men gør det klogeligt uden at forfalde til partipolitik. Det vanvid vi møder her, kan de fleste genkende og alle relatere til.