BLACK OR WHITE

★★

Mike Binder har både skrevet og instrueret dette velmenende forsøg på at nuancere raceproblematikken i USA. Men han har i den grad sovset en i forevejen sentimental historie ind i strygermusik krydret med banale popsange, så kvalmegrænsen nås længe inden slutningen.

Dramaets centrum er naturligvis den kæreste lille pige, hvis sorte farmor og hvide morfar må gå rettens vej for at finde ud af hvem af dem, der skal have forældremyndigheden. Ingen af dem virker specielt velegnede og havde de kunne enes, var publikum blevet skånet for endeløse skænderier.

Men Kevin Costner, der også tjener som filmens medproducent, har haft øje for, at rollen som den alkoholiske morfar, gav ham nogle muligheder som filmskuespiller, som vi ikke har set længe, og i Oscar-vinderen Octavia Spencer ("Niceville") har han en passende modspiller.

Den altid glimrende Anthony Mackie giver et præcist bud på en kynisk men også klarsynet advokat, mens Jennifer Ehle næsten synes for ung til at kvalificere sig til bedstemor-roller.
"The best of both worlds…" prædiker den afsluttende sang, men efter to lange timer forlader man salen i taknemmelighed over, at man lever et helt tredje sted.