ELITEN

★★☆☆☆☆

Instruktøren Thomas Daneskovs sætter fokus på en forkælet generation med sin film ELITE, der er produceret af Lina Flint langt væk fra filmskoler og DFI.

Vi følger forfatteren Carl, der uden tilladelse fra den sygdomslammede fader flytter op i dennes hjem og omdanner det til kunstnerkollektiv. Nikolaj Bæk lægger i bogstaveligste forstand krop til den moralsk anløbne Carl, hvis hang til luksus, narko, alkohol og piger tager overhånd.

Desværre savner filmen fremdrift, da kunstnerkollektivet først er etableret og vi orker næsten ikke flere fantasiløse billeder af narkomisbrugere. Karaktererne forbliver hovedsagligt på skitseplan, og kun Ali Sivandi får formet en figur, der for alvor fænger. Kvinderollerne forekommer ligefrem fornærmende stereotype, og så ærgrer det, at filmens sanselige tilgangsvinkel til sit stof ikke udnyttes bedre rent fortællemæssigt.

ELITEN ville givet have fremstået mere helstøbt som kortfilm, for som den er nu keder man sig i lange passager. Man må erkende, at både Thomas Daneskov og hans skuespillere undervejs udviser en god portion mod. Men samtidig kan det ikke undre, at ELITEN må nøjes med enkelte biografvisninger fremfor et længere forløb i en række danske biografer. Som helhed betragtet er ELITEN nemlig ingen tilfredsstillende oplevelse.