SANGE OM MOR

★★★☆☆☆

Klokken er efter 20, før man begynder at lukke publikum ind i teaterrummet, men også på scenen tager man sig god tid. Både Peter Frank Khouri og hans musikalske scenepartner Anders Birk udstråler en ro og en coolness, der heldigvis er parret med en vis humoristisk sans.

Khouri har selv skrevet denne "autofiktive" fortælling om barndommen med en stadig mere forsømmelig mor, og præsenterer den med betydelig oprigtighed, som gør indtryk. Samuel Becket og David Mamet gør unægteligt bedre brug af gentagelser end Khouri, hvis hyppige bemærkninger om, hvor ung moren var og hvordan de altid var sammen, ikke gavner helheden.

Khouri får dog skabt en vis fremdrift i teksten. Om den personlige historie så helt opnår det almene perspektiv, som retfærdiggør en teateropførelse, kan i passager diskuteres, men vi efterlades ikke uberørt af Khouris oplevelser, og så har han i al fald ikke fortalt dem forgæves.

SANGE OM MOR egner sig også udmærket som skoleforestilling med en spillelængde på ca. fem kvarter og et finurligt lydspor af Anders Birk. der også låner muntre kommentarer og præcis musikledsagelse til diverse country-, pop- og rocksange. Det er dog Peter Frank Khouris nøgne ansigt og udtryksfulde stemme, man tager med sig ud af mørket.