MAPS TO THE STARS

★★★★★☆

David Cronenberg er tilbage med et dragende værk, der må rangere blandt hans ypperste. Hans skildring af vor tids Hollywood hører i al fald til de mest dystre og usentimentale portrætter af filmbyen siden Billy Wilders sublime "Sunset Boulevard".

Mia Wasikowska skaber en interessant og tvetydig figur som pigen, der pludselig dukker op hos den faldne stjerne Havana, hvor hun gør sig uundværlig.

David Cronenberg har rent handlingsmæssigt tydeligvis ladet sig inspirere af en anden mesterlig 50’er-film, Joseph L. Mankiewicz”s uhyre velskevne "Alt om Eva" – i øvrigt i lighed med Pedro Almodóvar ("Alt om min mor").

Julianne Moore har aldrig været bedre end her, og fik da også ganske fortjent prisen som bedste skuespillerinde på filmfestivalen i Cannes. Uden at skåne sig selv kaster hun sig hovedkuls ud i rollen som den både selvoptagede og destruktive Havana. Men også den unge Evan Bird bør nævnes som den på een gang forkælede og forsømte barnestjerne. Både hans og Havanas udvikling synes at afspejle Cronenberg personlige opfattelse af dagens Hollywood.

MAPS TO THE STARS danner en kompleks mosaik, der afspejler et stadig mere sygt samfund. Et samfund hvor de menneskelige værdier er blevet knust i jagten på det evige liv, som man selvfølgelig kun finder på film og tv…