BENNYS BADEKAR

★★★

☆☆

Man bliver så glad over, at Det Kongelige Teaters skuespilafdeling har fået interesse for teater, der henvender sig til et yngre publikum. Ideen med at lave en teaterudgave af den populære danske tegnefilm BENNYS BADEKAR er tilmed glimrende, men udførelsen virker desværre underligt sløset i Anders Lundorph iscenesættelse. Her kunne normal prøvetid givet have været en fordel, så billedprojektionerne på storskærmen kunne afleveres med større præcision i lighed livetegneren Rasmus Meislers streger og klatter.

Johannes Lilleøre befinder sig tilsyneladende som en fisk – eller er det en haletudse? – i vandet som den fantasifulde Benny, der forsvinder ind i sit eget magiske univers, når de voksne skælder for meget. Vi får kun en lille bid af kendingsmelodien "Bim bam busse, jeg er en haletudse", hvorimod et træt skelet-opgør mellem Allan Klie og Kristoffer Fabricius trækkes ud i det uendelige.

Anne Vester Høyer gnistrer af spillelyst som en til flere barmfagre havfruer, og vi får et rørende gensyn med uopslidelige Peter Belli, der ikke overraskende står for forestillingens bedste nummer. Han og de øvrige bakkes ganske veloplagt op af en ung jazztrio, der består af Stefan Pasborg, Jeppe Tuxen og Jonas Müller, som tilsammen giver denne beskedne men velmente opsætning et musikalsk løft.