INSURGENT – 3D

★★☆☆☆☆

Selve universet i "Divergent"-serien forekommer knapt så fantasifuldt, som det vi møder i "Hunger Games"-føljetonen, men til gengæld en smule mere intelligent. Desværre lever manuskriptet til INSURGENT ikke op til denne fordel, men Shailene Woodleys solide præstation danner også denne gang en solid kerne i filmen.

Hun synes primært omgivet af nydelige unge mænd og stærke midaldrene kvinder, og det skaber i grunden en dejlig kontrast til så mange andre Hollywood-film. Blandt mændene virker Miles Teller fra "Whiplash" mest livlig, hvorimod Ansel Elgort, der næsten stjal billedet fra Shailene Woodley i den dejlige tåreperser "En flænge i himlen", virker underlig fad i denne sammenhæng. Derimod får vi et mere positivt indtryk af den relativt ukendte Keiynan Lonsdale.

Seje madammer som Kate Winslet, Octavia Spencer, Janet McTeer og Naomi Watts klæder jo enhver rolleliste, men deres talenter udnyttes slet ikke maksimalt af instruktøren Robert Schwentke.

Først i filmens sidste tredjedel lukker Schwentke for alvor op for 3D-effekterne og rent visuelt får filmen et løft i den afsluttende scene, men det meste af vejen ligner INSURGENT det den er: En toer.