BIG EYES

★★★★☆☆

Amy Adams havde i højere grad fortjent den Oscar-nominering, hun modtog for sin hovedrolle i "American Hustle", for sin indtagende præstation som fru Keane i Tim Burtons "Big Eyes". Hun fik da heldigvis en velfortjent Golden Globe for indsatsen, som den naive fraskildte mor, der havner i klørerne på en kunstsvindler (veloplagt gestaltet af Christophe Waltz). Amy Adams fanger både det sårbare og det charmerende ved denne tillidsfulde kvinde, der kommer så grueligt galt afsted.

Tim Burtons film er lysere end vi længe har set, og spørgsmålet er, om vi ikke skal helt tilbage til gennembrudsfilmen "Edward Saksehånd" for at finde en Burton-film i samme toneleje. Det præcise tidsbillede og ikke mindst Colleen Atwoods farverige kostumer bidrager også til det positive indtryk.

Danny Huston og Terence Stamp låner både klasse og tyngde til markante birolle, og sørme om vi ikke får en underfundig titelsang, der endnu engang understreger instruktørens musikalitet.

Man kan mene, at intrigen undervejs kan forekomme en anelse tynd til en film med en spilletid på henved en time og tre kvarter. Men når hele herligheden serveres i så lækker en indpakning og af to så karismatiske stjerner, må det være tilladt at lade sig forføre.