I HOLD YOUR HAND IN MINE

★★

☆☆

På Café Liva i Nyhavn lokker man med en Tom Lehrer-cabaret. Men det er snarere et Flemming Krøll-show, man præsenteres for. Man betvivler ikke Flemming Krølls kærlighed til Tom Lehrers sange, men anekdoterne handler i langt højere grad om ham selv end om Lehrer. Selv Lehrers smukke hyldest til sin barndomsby, kommer til at handle om Hvidovre.

Ganske umotiveret får vi så en hyldest til Krølls kone med sangen "Someone to Watch Over Me" (som absolut intet har med Lehrer at gøre), der serveres med lysbilleder af Krølls frue! Den slags var muligvis gået til et sølvbryllup i hjembyen Nykøbing Falster foran et indforstået publikum, men virker totalt malplaceret i en Tom Lehrer-cabaret i København, hvor Flemming Krøll med garanti er mindre kendt end H.C. Andersen.

Man må også undre sig over Krølls behov for at overbetone de fine detaljer i teksterne hele tiden, så det raffinerede siver ud af dem. Det er som om, at hvert nummer skal afleveres som en revytekst og trækker den klodsede servering ikke stikkene hjem, så får man da bare den hjælpsomme kapelmester Lars Fjeldmose til at danse squaredance. For der skal åbenbart grines højlydt hver gang og for enhver pris, selvom teksterne snarere indbyder til smilende eftertænksomhed.

Folkene bag Café Liva har ikke mindst i de senere år udvist stor kvalitetssans, men denne gang træder de i den grad forkert.