DEN NØGNE SANDHED

★★★★☆☆

Et festligt firkløver bestående af Joachim Knop, Farshad Kholghi, Joachim Knop og Mikkel Schrøder Uldal indtager Bremen (det tidligere Privat Teater) forud for en omfattende Danmarks-turné. Emnet er mænd, og man må sige, at de herre formår at bekræfte en række af fordommene om heteroseksuelle mænd. Biler og bryster får hyldestsange, mens de nedladende kommentarer om homoseksuelle begrænser sig til et par stykker.

Heldigvis serveres hele herligheden med en god portion humor og en endnu større musikalitet i Donald Andersens veloplagte iscenesættelse.

Den erfarne revy-duo Vase & Fuglsang leverer også stof i denne sammenhæng bl.a. et fiktivt program kaldet "Mand & monopolet", der giver de medvirkende muligheder for at parodiere Jørgen Leth, Poul Dissing, Yahya Hassan m.fl.
På en skærm udspilles små muntre sketches, hvor de medvirkende får lov til at spille overfor deres såkaldte bedre halvdele – forholdsvis yndigt gestaltet af dem selv. Og imellem de mere stand-up lignende indslag på scenen får vi så en række velklingende sange, der sørger for en gemytlig stemning aftenen igennem.

Joachim Knop imponerer især som operasanger og Farshad Kholghi er sjov som thailandsk psykolog med sprogforbistringer. Gordon Kennedys afslappede elegance og gode stemme klæder en forestilling som denne, og så har han skrevet flere gode tekster bl.a. om toiletbræt. For hvorfor er det egentlig ikke kvinden, der skal huske at slå brættet op, før manden går på toilettet?

Forestillingens overraskelse er dog Mikkel Schrøder Uldal, der også står for den glimrende musikalske bearbejdelse af de oftest velfungerende sange, heraf flere som han selv har komponeret og skrevet tekster til. Mikkel Schrøder Uldal har desuden en præcis komisk timing, og så kan han både synge rock og vuggevise, så man tror på det.

Fire afslutningsmonologer bliver dog lige i overkanten i et show tæt på to en halv time, selv inklusive pause, men selvom niveauet falder lidt i anden halvdel, så er den nøgne sandhed, at vi føler os godt underholdt af denne lidt gammeldags form for mandehørm.