SEVENTH SON – 3D

★★☆☆☆☆

Jeff Bridges vandt en velfortjent Oscar for den vidunderlige country-film, "Crazy Heart", der ganske urimeligt aldrig fik dansk biografpremiere. Derimod får vi nu hans karrieres velnok værste præstation at se i det pompøse eventyr-drama SEVENTH SON.

Bridges spiller en aldrende falkeridder, og det giver ham åbenbart anledning til at påtage sig en grotesk accent og et voldsomt overspil. Ved siden af ham forekommer filmens egentlige hovedrolleskuespiller Ben Barnes for vag som ridderens unge lærling, hvorimod Alicia Vikander fanger vores interesse som en ung heks.

Desværre har den karismatiske Djimon Hounsou ikke meget at lave denne gang, men også han er lidt en visuel effekt i sig sig selv.
Julianne Moore giver den hele armen som filmens fæle skurkinde, og selvom hun gør det effektivt, kan man ikke frigøre sig for tanken, om hun virkelig havde behøvet at sige ja til denne film.

Instruktøren Sergei Bodrov virkede langt mere på hjemmebane, da han instruerede det lavmælte russiske drama "Prisoner of Mountains" eller for den sags skyld den storladne "Mongol". En række skønne naturscenerier og et alsidigt effekt-repertoire i 3D hører til lyspunkterne i SEVENTH SON, men helt tryllebundet af dette univers bliver vi altså aldrig.