DE OVERLEVENDE

★★★☆☆☆

På Betty Nansen Teatrets Edison-scen skabtes for få år siden en bemærkelsesværdig ungdomsforestilling med titlen ONDT BLOD, hvor samspillet mellem professionelle og amatører gik op i en højere enhed. Helt så godt går det desværre ikke denne gang, selvom scenografen Eilev Skinnarmo har skabt en flot ramme om DE OVERLEVENDE: En stor gold klippegrund omgivet af sand og med lianer, der vokser op af den firkantede scene mod publikum.

Her skyller en gruppe unge i land, som vi kender det fra både "Fluernes Herre" og TV-serien "Lost". Snart former der sig grupperinger og hirakier, for maden er sparsom og muligheden for redning synes lille.

Skuespillerne har selv bidraget til teksten i lighed med forestillingens instruktør Frede Gulbrandsen og forfatteren Jens Korse. Men trods flere tilløb lykkedes det ikke at tilføre historien den dybde, der kan holde os fanget i over to timer, og de endelige diskussioner om mad og afstemninger virker trættende. Frede Gulbrandsen gør ellers hvad han kan for at underholde os med lys og lyd-effekter, dramatiske optrin og sågar en sang.

Men holdet forbliver uegalt på den uheldige måde. Niveauet mellem dem, der kan og dem, der ikke kan, lyder for stort, hvor sympatisk projektet end er. Stærkest står Josephine Park, Zaki Youssef, Jens Frederik Sætter-Lassen og Besir Zeciri, men rollerne virker desværre for enstregede til, at de for alvor kan folde sig ud som skuespillere. De og forestillingen overlever, men heller ikke meget mere.