I AM HERE

★☆☆☆☆☆

Anders Morgenthaler eksperimentalfilm I AM HERE må nøjes med eventvisninger fremfor en længere forløb i biograferne på trods af, at han har sikret sig stjernenavnet Kim Basinger til hovedrollen. Det er nu heller ikke noget vellykket eksperiment Anders Morgenthaler har kastet sig ud i denne gang, og historien forekommer mildest talt bizar. For hvad er pointen med en fortælling om en kvinde, der ikke kan få børn og derfor hyrer en dværg, som skal hjælpe hende med at stjæle/redde et barn fra prostitution i Østeuropa?

Fortællemæssigt leger Morgenthaler frækt med at lade et ufødt barn henvende sig til moderen, men desværre lever manuskriptets kvalitet ikke op til de vilde indfald, der kulminerer i en oralsex-scene mellem dværgen og en mindreårig pige…

Den aldrende sexkilling Kim Basinger, der trods flotte rynkefyldninger virker alt for gammel til rollen, demonstrerer desværre også, hvor afhængig hun er af sin instruktør. Svedeturerne virker overbevisende, men som karrierekvinde forbliver hun et postulat, og hendes konstant kælne stemme ender med at gå os på nerverne.

Helt til grin er Sebastian Schipper i den håbløse rolle som uforstående ægtemand og en næsten selvparodisk Peter Stormare som grum skurk. Faktisk finder man kun lyspunkter i billedkompositionerne – og det er altså for lidt. Viljen til orginalitet bliver pinagtig at være vidne til, når den ledsages af inkompetance på så mange fronter.

Ligesom med TV-serien 1864 undrer man sig såre over, at ingen har sagt stop, før manuskriptet gik i produktion, og man ærgrer sig over, at så mange af de mandlige instruktører herhjemme bilder sig ind, at de også kan og skal skrive deres manuskripter selv.