SYNGEPIGERNE

★★★☆☆☆

Kitte Wagner takker af som direktør på Nørrebro Teater, hvor hun bidraget betydeligt med at udvide vores opfattelse af stand-up komikkens sceniske muligheder. I denne sæson har stjerner som Linda P og Rasmus Bjerg således kunne fejre nye triumfer netop på Nørrebro Teater.

Afskedsforestillingen SYNGEPIGERNE løb allerede inden premieren ind i problemer, da Bakkens Hviles frontkvinde kritiserede projektet i skingre vendinger, hvilket førte til en titel uden direkte henvisning til Bakkens Hvile. Men mon ikke Bakkens Hvile overlever dette syngeshow, selvom resultatet unægteligt forekommer ujævnt.

Den ellers så stilsikre instruktør Rolf Heim har så at sige dramatiseret en række af de ofte morsomme og ganske raffinerede tekster, som man gerne kan opleve på Bakkens Hvile. Men hvor sangene i Bakkens Hvilke ofte er frække, bliver de her hyppigst vulgariseret, til de ender som platte lummerheder, fordi Heim overbruger sine virkemidler. Vi ved godt, at der er henvisninger til underlivet, uden at de medvirkende nærmest konstant behøver at famle på hinanden.

Af de fire medvirkende slipper erfarne Ina-Miriam Rosenbaum bedst fra sin optræden bl.a. på grund af en befriende komisk distance til stoffet. Hendes groteske udgave af klassikeren "Glemmer du?" – sunget mens hun fylder munden med papirservietter! – bliver dog ikke en favorit i forhold til Liva Weels definitive version.
Delikate Signe Kærup Hjort og robuste Jeanette Lindbæk Birk virker mest på hjemmebane, når de får lov at lufte deres kønne stemmer i ballade-arrangementer af evergreens fra Bakkens Hvile.

Laurits Emanuel, der med svingende held har stået for musikken, bidrager med en ung sangstil, der slet ikke er ueffen, men som uheldigvis skuer i forhold til sangenes indhold. Og som skuespiller bliver han i bogstaveligste forstand taget med bukserne ned.

Så i sidste ende får frontkvinden fra Bakkens Hville måske det sidste ord, for kun på Bakkens Hvile skal man forvente at finde den ægte vare.