NÅR KRYBBEN ER TOM

★★☆☆☆☆

Teatret FÅR302 har efterhånden etableret en hel lille tradition for små gakkede juleforestillinger. Desværre forekommer tekstmaterialet i år ikke bare for tyndt – men decideret umorsomt. Kun et enkelt nummer går rent ind – nemlig scenen hvori to glædesløse kvinder udveksler julekort. De har ikke set hinanden siden den julefrokost, hvor lillemand blev kørt ned i indkørslen, men så fik katten da sit eget værelse, for intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og hvis man så også lige kunne få opskriften på den karrysild…

Den danske småborgerlighed spides her med sort humor, men flagrer desværre mere end godt er i de øvrige. Ærgerligt når tre af teatrets faste skuespillere Charlotte Munksgaard, Pauli Ryberg og Birgitte Prins før har vist hvor sjove de kan være med det rigtige materiale. Her kæmper de bravt men oftest forgæves, for teksterne fører tit ingen steder hen og savner i uhyggelig grad sjove pointer.

Nu må man nøjes med at glæde sig over nogle skægge maskeringer – især Pauli Rybergs nederdrægtige autokrafjægerske er øm. Anders Lundorph har for en gang skyld ikke vidst hvad han skulle stille op, og det forstår man faktisk godt. Så havde Tomas Lagermand Lundme trods alt mere at byde på i Kolding, hvor hans stykke “Rindal” vakte opsigt. Her er det ikke kun krybben,der synes tom.