ANDENS VERDENSKRIG

★★★★★☆

Jacob Morild og Morten Wedendahl har muligvis lavet revy sammen i et kvart århundrede, men årets julerevy på Café Liva kan meget vel være deres hidtil sjovest og mest musikalske samarbejde. Med på scenen har de da også multimusikeren Thomas Pakula og den måske mest elegante danske revyskuespiller af dem alle, Karsten Jansfort.
En time og tyve minutter flyver afsted med såvel tempo som tekster på højt niveau. Selv når der er enkelte svipsere, formår de medvirkende alligevel at servere dem appetitlige, så de glider ned ovenpå den julemad, der også høre med til pakken.

Jansfort og Morild overrasker allerede fra start – i badetøj – , men morer for alvor med nogle velplacerede hug til TV-floppet "1864", hvor ketchup og fladt sprog har været hovedingredienserne. Nummeret "Hjemløs julemiddag" kombinerer festligt de evindelige kokke-programmer med balladen om supermarkedernes madspild.

Jacob Morild, der selv har stået for teksterne, leverer en herligt syret udgave af "Juleevangeliet" – fra præstestolen under diskokuglen! Og en forrygende veloplagt Karsten Jansfort kan tilsyneladende gå på vandet – hvad enten han er mimrende tissetrængende julemand, skæv teenage-Jesus eller klam popsanger med hang til både Anne og ænder.

Thomas Pakula og Morten Wedendahl har sammensat et overdådigt julemedley, hvor danske julesange udsættes for højest uventet Las Vegas-behandling med så storslået et resultat, at man burde overveje at slutte revyen der.

ANDENS VERDENSKRIG kan under alle omstændigheder meget vel vise sig at være sæsonens mest velkomponerede juleanretning – med både gode råvarer og sunde kalorier.