HVEM STØVER AF?

★★★★

Neil Simons klassiske komedie HVEM STØVER AF? ("The Odd Couple") huskes især for en guddommelig filmatisering med Walther Matthau og Jack Lemmon på toppen af deres ydeevne. Men også TV-serien og flere danske opsætninger (bl.a. med Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær) bekræftede stoffets kvalitet.

Nu kan man nyde Det Danske Teaters ganske veloplagte turné-version flere steder i landet bl.a. Trommen i Hørsholm.

Sebastian Dorset har haft en nogenlunde heldig hånd med oversættelsen, selvom man har svært ved at forestille sig sjuskehovedet Oscar til en Medina-koncert!

Oscar og hans overpatentlige ven Felix spilles denne gang af henholdsvis Jesper Lohmann og Jesper Asholt. De har spillet overfor hinanden flere gange og det mærker man i positiv forstand. Deres fysiske forskelle udnyttes raffineret af instruktøren Jacob Schjødt – ikke mindst da de får besøg af et par liderlige sønderjydske søstre, der bor i samme ejendom.

Tempoet i første akt kunne godt sættes i vejret, uden at nogen led overlast, men spillet ligger klart over gennemsnittet i alle roller, og det gør. at vi morer os løbende og i stadig stigende grad. Det er skæg at se hvor forskellige Hauch-Fausbøll brødrene Søren og Morten er som skuespillere, men de dækker begge deres roller. Jacob Lohmann formår ligeledes med enkle midler få tegnet et præcist portræt af en af spillefuglene. Også nabopigerne leveres med komisk overskud af Marie Knudsen Fogh og Marie Mondrup.

Men uden den rette kemi mellem de to hovedpersoner var det aldrig gået så godt som tilfældet er, og duoen synes nu endelig at være etableret.