DE TRE MUSKETERER

★★★★★☆

Instruktøren Frede Gulbrandsen har med stor opfindsomhed overført den syrede musical-version af DE TRE MUSKETERER fra Odense til Østre Gasværk i København. Alexander Mørk-Eidem fåri sit manuskript næsten imod all odds fortalt historien, og selvom Jens Andersen og Frede Gulbrandsen har vulgariseret Ann Mariagers oprindelige oversættelse unødigt, så ændrer det ikke på, at DE TRE MUSKTERER er blevet et brag af en forestilling.

Rasmus Fruergaard får sit gennembrud i København som D’Artagnan via en flot helte-attitude koblet en fed rockstemme. Og trioen Peter Oliver Hansen, Tom Jensen og Jens Andersen giver sprælske portrætter af de tre musketerer.

Lise Koefoed er yndig som Caroline, mens Anne Vester Høyer minder om, hvor skøn en stemme hun faktisk har i rollen som dronningen. Trine Pallesen mangler nok lidt farlighed som Mylady (især når man sammenligner med filmversionerne, hvor bl.a. Lana Turner og Faye Dunaway varetog rollerne), men sangligt fungerer hun upåklageligt.

Ole Thestrup fremstår atter en gang herlig grotesk, denne gang i rollen som Treville. Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jon Lange fremstår tilmed ustyrligt morsomme som børnepassende ægtemand, Hertugen af Rochefort og den rigeligt lyserøde Kong Ludvig.

De vidunderligt outrerede kostumer bidrager til festlighederne, og scenografien udnytter fikst den gennemsigtige farverige glaskuppel, der er forestillingens centrum. Musikalsk formår man at veksle mellem heavy rock og blød pop i en forbløffende velfungerende cocktail, så der er for alvor dømt succes i det skønne gamle gasværk, der stadig hører blandt Danmarks mest overvældende teaterrum.