KENDTE FOLK & KENDTE FOLKS BØRN

★★★★☆☆

Selvom elevforestillingen KENDTE FOLK & KENDTE FOLKS BØRN er en halv time for lang, så minder den os om, hvor god en dramatiker Morti Vizki faktisk kunne være. En voldsom poet, der ikke syntes tynget af tabuer, og som var fascinereret af hvad der kan ske, når to mennesker mødes.

KENDTE FOLK & KENDTE FOLKS BØRN fremstår i Jacob F. Schokkings regi som en art skabelseshistorie med bibelsk udgangspunkt. Vi starter med de første væsner på jorden og slutter med Kains brodermord, og oplever de første spæde tiltag til menneskelig interaktion. Serveret med overraskende lune og med et ungt hold, der i bogstavligste forstand vover pelsen. Det er umiddelbart frygteløsheden, der gør størst indtryk hos de seks spillere – alle fra Statens Scenekunstskole. Men den har også afgørende betydning, hvis man vil være skuespiller idag.

Så hvis man har mod på at se en gruppe mere eller mindre afklædte nye talenter prøve kræfter med en krævende men også generøs tekst, kan man roligt begive sig i Det Kongelige Teaters skuespilhus.