KONSTELLATIONER

★★★★☆☆

Den tidligere leder af The Royal Court Theatres internationale afdeling, Ramin Gray, har været i Danmark for at instruere det prisbelønnede skuespil KONSTELLATIONER først i Århus og nu på Husets Teater i København.

Det talentfulde britiske dramtiker Nick Payne overfører kvantefysikkens grundregler til dramatikken, og selvom det lyder ret konstrueret, virker resultatet overraskende ligetil og upretenciøst.

Biavleren Roland og kvantefysikkeren Marianne forelsker sig i hinanden. Vi ser hvordan en række scener mellem dem kan udvikle sig i vidt forskellige retninger, og bliver måske en lille smule klogere på kærlighedens skrøbelighed undervejs. Samtidig vover Nick Payne også at spille på mere alvorlige strenge, der i mindre kapable hænder kunne have reduceret forestillingen til en tåreperser, men som her blot låner dybde og sårbarheden til hovedpersonernes forhold.

Thomas Levin og Iben Donner har en glimrende kemi, og deres sofistikerede ordudvekslinger bobler af liv og vid. Så er man til et ganske forfriskende moderne bud på en kærlighedshistorie, er KONSTELLATIONER bestemt et godt bud.