BEAUTY AND THE BEAST

★★★★★★

Man har svært ved at tro, at teatersæsonen kommer til at byde på en mere ødsel teateroplevelse end De Ny Teaters BEAUTY AND THE BEAST. Hvor gensynet med forestillingen “Gasolin” på Aveny-T skuffede, synes Disney-musicalen kun at være blevet endnu bedre med tiden.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg var i sin tid yndig som Belle, men nu virker hun ligefrem smuk. For hun har fået en myndighed i spillet, og så kan hun jo synge som få. Tomas Ambt Kofods udyr kan ikke skræmme nogen, men i de afgørende passager slår han til – også rent sangligt. Man kan næsten forstå, hvis hun havde valgt Gaston, for han spilles forrygende morsomt af Kenneth M. Christensen, som skam også har fylde i stemmen.

Preben Kristensens Lumiere er også et pletskud af karakterkomik veloplagt sekunderet af Kristian Boland. Og Henrik Lunds kropslige kunnen gør atter engang lykke – denne gang i rollen som Lefou. Selv de mindre roller spilles med smittende overskud af blandt andre Camille-Catherine Rommedahl, Ulla Sehl og en mesterligt maskeret Kim Hammelsvang Henriksen.

Sidst men ikke mindst er den en nydelse at høre netop Bent Meidings fortællerstemme, så man kan roligt skrue op for lyden. Det var også Bent Meiding, der stod i spidsen for restaureringen af Det Ny Teater, som man glæder sig over hver gang, man gæster dette vidunderlige teater.

I Lisa Kents version fremstår BEAUTY AND THE BEAST som den bedste af de moderne Disney-musicals, vi har kunne opleve herhjemme. Per Engström har godt styr på de dejlige sange, og Terry Parsons må fremhæves for en helt exceptionel indsats med både scenografi og kostumer.

Resultatet er med andre ord en af de mest overdådige danske teaterproduktioner i nyere tid.