ROYAL BALLET

FESTFORESTILLING

★★★★★★

Tivolis koncertsal har fået besøg af selveste Royal Ballet, som med støtte fra de royale søstre Margrethe, Benedikte og Anne-Marie gav os en i sandhed majestætisk start på deres gæstespil.

Den høje standard fremgik allerede af den første ballet, "Ceremony of Innocence", hvor Marcelino Sambé blev den helt store oplevelse. Den berusende musik skyldes Benjamin Britten, der også leverer musikken til betagende "Aeternum Pas De Deux" i anden akt.

Forinden skulle Dronning Ingrids hæderslegat dog uddeles, og man behøvede ikke være særlig kongetro for at blive rørt over at se de tre aldrende prinsesser samlet på scenen for at uddele netop dette legat. De to modtagere blev cellisten Toke Møldrup, hvis internationale karriere allerede har taget fart samt Sebastian Haynes, der i øjeblikket kan nydes i "Kameliadamen" på Det Kongelige Teater.

Den forrygende balletaften omfattede også lækkerier fra klassikere som "Manon" og "Don Quixote". Men vi fik også et mere moderne værk som "Viscera pas de deux" med såvel koreografi som kostumer af Liam Scarlett til musik af Lowell Liebermann. Jerome Robbins’ elegante koreografi til Frederik Chopins udødelige toner dannede grundlaget for "In the Night", som Anthony Dowell havde skabt nogle fornemt farveafstemte kostumer til.

Tivolis Symfoniorkester under ledelse af Barry Wordsworth formåede at løfte opgaven denne aften og leve op til de store dansere rent musikalsk i lighed med pianisten Robert Clark. Se sådan laver man en festforestilling.