TRANSCENDENCE

★★★☆☆☆

Johnny Depp er tilbage – omend med noget mere intelektuel attitude end i de caribiske piratfilm. I TRANSCENDENCE spiller han forskeren Will Caster, hvis enestående viden om kunstig inteligens tilsyneladende gør ham farlig for sine omgivelser selv efter døden.

Den Oscar-belønnede fotograf Wally Pfisters debuterer som instruktør, mens manuskript tilskrives en anden debutant, Jack Paglen. De vil have os til at diskutere de etiske grænser for brugen af kunstig inteligens, og har tik den opgave fået banket et stærkt hold sammen. Udover Depp ses Rebecca Hall (“The Town”), Cillian Murphy (“Breakfast on Pluto”), Morgan Freeman (“Million Dollar Baby”) og Clifton Collins jr. (“Capote”), der alle yder respektable indsatser. De fleste af rollerne virker desværre ikke specielt spændende, og flere af de medvirkende har alt for lidt at arbejde med, talenterne taget i betragtning.

TRANSCENDENCE fremstår om en ganske begavet og teknisk velsmurt fremtidsgyser med en solid kærlighedshistorie i centrum. Den tynges dog af al for meget teknisk information og en handling, som man nok skal være interesseret i ny teknologi for virkelig at værdsætte.