RUMBLE IN THE JUNGLE

★★★★☆☆

Verdens mest berømte boksekamp fandt sted i Zaire år 1974 og var et møde mellem datidens største boksere George Forman og Muhammad Ali. Men det var også så meget mere end en boksekamp og fik da også både religiøse og racepolitiske undertoner. På Mungo Park i Allerød lover man kækt svar på alle spørgsmål, men gør det nødvendigvis med et glimt i øjet. For selv om vi kommer vidt omkring og selvom vi føler os ganske godt underholdt undervejs, savner teksten nedslag.

Den flakkende form står til dels i vejen for fordybelse og selve opgøret brydes op, hvilket i nogen grad berøver kampen og forestillingen for intensitet. Men når vi alligevel hænger på, skyldes det Martin Lyngbo dynamiske iscenesættelse samt to veloplagte præstationer fra Maria Rich og Marie Bach Hansen. Sidstenævnte vinder også publikums gunst, fordi mange genkender hende fra DRs nye successerie “Arvingerne” og hun får heldigvis også lejlighed til at lufte sin smukke sangstemme.

Ideen med at lade to piger spille to mandlige boksere synes både skæg og modig. Men det kan ikke nægtes, at man får mere ud af at se film som “Ali” og Oscar-vinderen “When We Were Kings”, hvis man rent faktisk vil mærke betydningen af THE RUMBLE IN THE JUNGLE.