BARBEREN I SEVILLA

★★★★★☆

Selvom man er næsten 200 år, kan man godt strutte af vitalitet. Det gør i al fald Rosinis BARBEREN I SEVILLA, aom gæstespiller på Folketeatret i Den Ny Operas boblende veloplagte udgave.

Iscenesætteren Jakob Næslund Madsen synes allerede godt hjulpet med sprudlende Joachim Knop som den gæve Figaro. Hans utrættelige energi giver forestillingen fremdrift og så har han aldrig sunget bedre. Også Liv Oddveig Midtmageli har en prægtig stemme, og det gør intet, at hun er en smule for gammel til rollen som Rosita, når bare hun sminket og klædt på som her. Jakob Næslund Madsen slår sangligt ikke til som Greven, hvorimod Lisbeth Kjærulf får meget ud af lidt – også rent musikalt. Endelig leverer Morten Staugaard og Jesper Brun-Jensen karakterkomik i topklasse som Bartolo og Basilio.

Den scenografiske ramme virker umiddelbart lidt kedelig og konventionel, men Jakob Næslund Madsens iderige opsætning kompenserer heldigvis for det. Og så må vi ikke glemme orkesteret. De 27 baroksolister har en smittende spilleglæde som slet ikke kan undgå at forplante sig til Rosinis skønne musik og til publikum. Lars Ole Mathiasen formår at holde humøret højt hos sig selv og sine musikere, og det er ikke mindst deres skyld, at BARBEREN I SEVILLA bliver så frydefuld en operaoplevelse.