MIT NAVN ER GRETA

★★★★☆☆

I rækken af ungdomsforestillinger på Aveny-T er vi kommet til MIT NAVN ER GRETA. Titlen til trods hedder forestillingens centrale karakter Clara, der ikke blot går klædt som sit forbillede, den 16-årige miljøaktivist Greta Thunberg, men som også ligner hende.

Teaterchefens Jon Stephensens scenografi placerer Clara i en kvadratisk kasse, hvorfra hun kommunikerer med folk udefra via sin computer. Via storskærme blive vi modtagere af hendes beskeder, når skærmene ikke fyldes af miljørelevante billeder.

Emil Rostrups vitale iscenesættelse får fortalt historien om en ihærdig og stædig ung pige, der er under et voksende og til tider umenneskeligt pres. Dramatikeren William Lipperts tunge tekst gør det ikke nemt for instruktøren, og en sammenligning mellem Jeanne D’Arc og Greta falder kun heldigt ud rent grafisk.

Karla Løkke finder den helt rette balance mellem Clara og Greta, så overgangene bliver uvæsentlige. Samtidig varertager hun komplekse psykologisk aspekter i unge pigesind, så vi alle kan forstå dem. Der er en naturlig kerne i Karla Løkkes talent, der lover god for årene fremover.

MIT NAVN ER GRETA skal nok skabe debat, men uanset om man er uenig eller enig med forestillingens Greta, så går en del af forestillingens eventuelle overskud til Greta Thunbergs Foundation til fordel for miljøet.

(Michael Søby)