BLACK DIAMOND

★★★★★☆

Dansk teaters smukkeste scenerum, Det Kongelige Teaters Gamle Scene på Kongens Nytorv, har fået besøg af det med rette berømmede Dansk Danseteater. Der diverteres denne gang med en forunderlig futuristisk dansecocktail med titlen BLACK DIAMOND, der henviser til den foranderlige sorte diamantscenografi bagerst på scenen.

I et raffineret samspil med den dunkle belysning dannes en slags urverden, hvor fortid og fremtid mødes i et uhyre stringent billedsprog. Et ensemble domineret af mandlige dansere udforsker her kroppens bevægelsesformer og prøver der igennem at finde nye måder at udtrykke sig på. Den ofte næsten rituelle dans, som Trentemøllers moderne elektro-musik inspirerer til, afbrydes fra tid til anden af poetiske nedslag med mere klassisk orienteret musik af blandt andre Balanescu.

Forestillingen kulminerer i akt 2, hvor nogle æggeagtige hvide skabninger varsler nyt liv. Og da en af de hvide skabninger afskalles til tonerne af Philip Glass’ berusende smukke violinkoncert og viser sig at indeholde en nøgen kvinde, opstår den rene uforfalskede magi på den royale scene.

Publikum inkl. medlemmer af kongefamilien kvitterede da også med et generøst bifald, og BLACK DIAMOND står pludselig som favorit til årets Reumert-pris.