ZAPPA

★★★★☆☆

Teater Vestvolden har sammen med Teatret Masken produceret forestillingen ZAPPA, der er baseret på Bjarne Reuters roman af samme navn. Mange husker sikkert også Bille Augusts grumme ungdomsfilm, der chokerede mange teenagehjerter i starten af 80erne.

På Teater Vestvolden i Hvidovre har dramatikeren Thomas Markmann ladet de tre drenge blive voksne, samtidig med at de ligeledes velvoksne spillere også genskaber en række af de mest pinefulde oplevelser fra ungdomsårerne. Det viser sig at være en klog disposition rent dramatisk, da vi på den måde får perspektiveret, hvilken indflydelse disse oplevelser kan have på et menneske selv mange år efter.

Kamilla Bach Mortensen demonsterer atter, hvor træfsikker en instruktør hun efterhånden er blevet, og hun får det maksimale ud af materialet og de tre garvede skuespillere.

Ulver Skuli Abildgaard har godt fat i det vege i fortællerens rolle, og blotlægger fint, hvilke konsekvenser denne veghed har – også for ham selv. Hans Henrik Clemensen, der i disse år synes at opleve en ny kunstnerisk opblomstring, er både listig og uhyggelig som den lettere psykopatiske Steen. Og Bjarne Henriksen skildrer glimrende Mulles udvikling fra gruppens godmodige ædedolk til dens sprængfarlige offer.

Det er denne stærke skuespillertrio, der gør ZAPPA til langt mere end en seværdig forestilling.