RYTTERIET II

★★★★☆☆

De gæve ryttere Martin Buch og Rasmus Botoft er tilbage på Bellevue Teatret med opfølgeren til deres populære show
“Rytteriet”. Vi får et gensyn med en række af de populære skikkelser, men kuppet i forhold til andre lignende shows er, at karaktererne møder hinanden på tværs af diverse sketches. Særlig lykke gør gå-i-byen veninderne Else og Tulle, der har forvildet sig til Klampenborg ved en fejl, men sørme om de ikke også her kan finde et par mandfolk.

Rent musikalsk får Botoft og Buch denne gang assistance af bl.a. Marie Key og Bjørn Fjæstad, der unægteligt udgør et umage par på scenen – også rent vokalt. Bjørn Fjæstad giver os en gang sprød rock og brænder godt igennem, som da han tidligere på sæsonen medvirkede i Betty Nansen Teatrets “Mozart”. Fjæstad formår også at more, når han snakker sort, hvorimod Marie Key virker underlig utryg, når hun ikke har en stille ballade at holde sig til. Hendes register forekommmer ikke stort – positionen som årets sangerinde taget i betragtning – men hun formår at kompensere for det med sin inderlighed.

Tekstmæssigt er der svipsere især i første del, men efter pausen får komikken et løft, og selvom overraskelsesmomentet ofte udebliver ved gentagelser, så slipper både Buch og Botoft heldigt fra denne to’er, som allerede virkede serveringsklar ved forpremieren.