LIZZIE

★★★☆☆☆

Fredericia Teater følger triumfen “Frankenstein junior” op med endnu en makaber fortælling.

Vi transporteres tilbage til 1892, og vor hovedperson er en ung kvinde ved navn Lissy Borden, der bliver anklaget for at have myrdet både far og stedmor med en økse. Hun synges med kraftig røst af Bjørg Gamst, og også resten af holdet (Rikke Hvidbjerg, Line Krogholm og Astrid Højgaard) åbenbarer stor vokal styrke.

Rent spillemæssigt virker de desværre hæmmet af deres mikrofoner, selvom iscenesætteren Victoria Bussert gør, hvad hun kan for at hjælpe dem. Men det har tilsyneladende været svært at finde ud af, om LIZZIE er en rockkoncert eller en teaterforestilling. Det forstår man sådan set godt, for Tom Maners tekst fremstår som en underlig mutant af “Sweeney Todd” samt diverse teaterkoncerter.

Men hvor gysene i “Sweeney Todd” serveres sjovt og elegant, så bliver de her bare dumme og platte. Og da man modsat diverse teaterkoncerter her vil fortælle en meget konkret historie, sætter man sig mellem to stole, hvor formen skygger for et i forevejen tvivlsomt indhold.

Som værk betragtet står LIZZIE kun til to stjerner, da musikken forekommer ligeså banal som teksten, men da opsætningen rent sangligt ligger over middel, ender vi på tre stjerner. Man håber inderligt, at Fredericia Teatret snart nærmer sig mere vægtige oversete musicals – af nyere såvel som ældre dato. For de har i al fald sangligt talenterne til at løfte dem.