PRINCE AVALANCE

★★★★☆☆

David Gordon Green må siges at have haft et godt år. To verdenspremierer på A-festivaler og begge gange faldt der priser af til hans film. I efteråret modtog den premiereaktuelle Tye Sheridan (“Mud”) talentprisen på Venedig filmfestivalen for at stjæle billedet fra Nicolas Cage i Greens “Joe”, og nu har Cinemateket dansk premiere på “Prince Avalance”, der indbragte Green instruktørprisen på Berlin filmfestivalen. David Gordon Green viste allerede talent med kult-filmen “Pineapple Express”, der havde en Golden Globe-nomineret James Franco i en af sine bedste roller.

David Gordon Green har selv skrevet manuskriptet til PRINCE AVALANCE, der fortæller en lille men stemningsmættet historie om to mænd (Paul Rudd og Emile Hirsch), der befinder sig langt fra hjemmet og nærmest ude i en skov, hvor de skal male vejstriber… Nej, man skal ikke forvente åndeløs spænding, og har man set den islandske film “Á annan veg” (Either Way), som David Gordon Green har ladet sig inspirere af, forekommer PRINCE AVALANCE knapt så original som juryen i Berlin troede den var.

Men David Gordon Green får et uforunderligt samspil mellem Paul Rudd og Emile Hirsch til at fungere. og udnytter fikst deres forskellige personligheder. Rudd fremstår her som den korrekte fyr, hvis verden pludselig falder sammen, da hans pige forlader ham. Og når man så hænger på hendes dorske bror (Hirsch) som eneste kollega, så kan der godt opstå problemer.

Den velvalgte musikside henter inspiration i den amerikanske folkemusik, og bidrager til en skæv lille film, som efterlader publikum med et lille smil på læben.