CORIOLANUS

★★★★★☆

Nordisk Film bør roses for at have genoptaget transmissionerne fra bemærkelsesværdige teaterproduktioner i London. Vi har tidligere kunne nyde Helen Mirren på Royal National Theatre, og denne gang gjalt det Donmar Warehouses bloddryppende
opsætning af CORIOLANUS, et af de mere sjældne William Shakespeare-stykker. CORIOLANUS kom dog til ære og værdighed for et par år siden, hvor selveste Ralph Fiennes filmatiserede det med sig selv i hovedrollen. Ikke desto mindre stjal Vanessa Redgrave billedet med en knivskarpt portræt af hans klarsynede mor.

På Donmar Warehouse er iscenesættelsen lagt i hænderne på teatrets nye kunstneriske leder Josie Rourke, og hun har gjort et kup ved at vælge den nye stjerne Tim Hiddleston til hovedrollen. Hiddleston er nemlig ikke blot et attraktivt bekendtskab men spiller med en glød, som gør at vi hænger på, selv hvis de Shakespeareske gloser driller lidt. Han har allerede lavet film med både Woody Allen og Steven Spielberg og spillet skurkeroller i diverse storfilm, men måske var han allerfinest i birollen som Rachel Weisz elskede i Terrence Rattigan-filmatiseringen “The Deep Blue Sea”. I CORIOLANUS gør han kampen for at være en helt i en verden med krig og politiske intriger uhyggelig nærværende.

Han får både nydeligt og kapabel assistance af Birgitte
Hjort Sørensen (som er godt igang med at skabe sig et navn i London efter “Borgen” og en velturneret birolle i en Miss
Marple-serie) som hans hustru. Birgitte Hjort Sørensen introducerede også CORIOLANUS i Palads-biografen og kan snart opleves i Catherine Deneuves glansrolle som “Pigen med paraplyerne” på Betty Nansen Teatret.