NØDDEBO PRÆSTEGAARD

★★★☆☆☆

NØDDEBO PRÆSTEGAARD kan åbenbart stadig lokke publikum til. På Folketeatret har den velkendte Preben Harris-version fået en let renovering uden at det er gået ud over julehyggen. Ganske sødt har man også tildelt Preben og Bende Harris et par småroller, hvilket synes at være helt i pagt med ånden i dette julestykke. Men deres scener kunne altså godt tåle mere tempo – især åbningsscenen slæber sig afsted.

Sebastian Harris fører dog kækt Harris-familiens stolte teatertradition videre som den gæve Nicolaj, der ikke kan finde ud af af, hvem af pastor Blichers kønne døtre, han er forelsket i. De synes da også overraskende ens denne gang, men smiler ofte. Omvendt burde pigernes udkårne Sigurd Holmen Le Dous og Morten Klode måske have byttet roller, da førstnævnte, som ellers er en udmærket skuespiller, fremstår for drenget til at agere "gamle".

Niels Ellegaard virker derimod, som om han er i sit rette element som nisssefar, for han fungerer altså bedst i det komiske rollefag. Kristian Boland synger prægtigt som Pastor Blicher og så begejstret for Nicolaj, at hans hustru (stakkels Mette Maria Ahrenkiel) virker unødigt kedelig.

På det område har den klædeligt afdæmpede Søren Hauch-Fausbølls Hr. Ovesen været mere heldig, for Lisbeth Gajhede grovkornede Madam Ovesen er i det mindste underholdende. Jeanette Binderup-Schultz får stadig for lidt ud af Maldrobine, men her svigtes figuren af iscenesætterne Kasper Wilton og Niels Lindén. I den gamle filmudgave får rollen sin egen lille tragedie takket være karakterskuespillerinden Karen Caspersen, mens den her forbliver udvendig pjank.

Den ganske flot og velfungerende scenografi levner både plads til juletræer og nissenumre, og trods en vis træghed i afviklingen kan man godt begive sig til Folketeatret med både børn og bedsteforældre.