MIT LIV SOM ULF

★★★★★☆

Det er ikke kun på scenen, at den nu 75-årige skuespiller virker vital.

Ulf Pilgaard har fortalt om sit liv til forfatteren Ole Sønnichsen og resultatet er blevet en levende og indsigtsgivende erindringsbog på næsten 300 sider med titlen MIT LIV SOM ULF.

Vi følger den i grunden utrolige rejse fra barndommens præstebolig til revyteltet på Dyrehavsbakken, og hører om faglige udfordringer samt personlige glæder og sorger.

Kollegerne omtales med stor menneskeklogskab, og de kritiske bemærkninger har primært til opgave at belyse et synspunkt. Dirch Passer, Klaus Pagh og Morten Grunwald får alle smukke ord med på vejen, men ingen omtales med større ømhed end Claus Ryskjær, Ulf Pilgaards mangeårige scenepartner.

Vi savner en oversigt over alle Ulfs mange rolle – ikke mindst på teatret og i TV – og må nøjes med et navneregister, der ikke omfatter titler. Til gengæld glæder vi os over flere gode fotos samt en kapiteloversigt. Et af kapitlerne hedder således "mit livs rolle", og det virker i grunden helt forkert.

For har man netop set Ulf Pilgaard spille rollen som Norman i "Vores sensommer" overfor en ligeså sublim Lisbet Dahl, ved man, at han er i sit livs form. Det synes med andre ord alt for tidligt at drage den slags fkonklusioner, når skuespilleren hedder Ulf Pilgaard.