MEDITERRANEA

★★★★★☆

Jonas Carpignano står anført som både instruktør og manuskriptforfatter på MEDITERRANEA, der behander et højaktuelt emne, nemlig bådflygtninges skæbne. Filmen kommer hertil med mange varme anbefalinger fra diverse store festivaler, og det forstår man godt.

Koudous Seihon spiller med både indlevelse og glød hovedrollen som Ayiva, der må efterlade datteren hos søsteren i Burkina Faso for at flygte til Italien. Efter mange trængsler får han et job som mandarinplukker, og langsomt forbedrer han sin kummerlige livsvilkår – men hvor længe?
Efter en lidt sløv og rodet start formår Jonas Carpignano at skildre et under-Italien, hvor lovløsheden hersker og hvor barmhjertigheden kun viser sig i glimt.

Koudous Seihon har selv været på en lignende rejse forud for sin medvirken i denne film, og tilfører historien en uhyggelig realisme, som sidder i kroppen længe efter rulleteksterne er løbet ud. Intet under, at han modtog hædrende omtale på Zürich filmfestivalen, for han fortjener en European Film Award-nominering.