MÅSKE KU’ VI

– en Sebastian-cabaret

★★★★☆☆

Sebastian-cabaret’en MÅSKE KU’ VI er tilbage på Café Liva, Københavns førende scene til forestillinger af denne type.
Atter engang må Jacob Morild trække det store læs som manuskriptforfatter og komisk kraftcentrum i forestillingen. I første akt kædes sangene sammen til en historie om et temmelig alkoholiseret par. I andet akt synes sangene mere grupperet efter emner såsom fædrelandet, inden det ølelskende par dukker op igen til slut.

Mette Marckmann synger kønt – ikke mindst de mere stilfærdige ballader, som Morild ikke kan nære sig for at afbryde. Men noget spændende bekendtskab bliver hun aldrig rigtig, og Morild har da også de sjoveste opgaver. Ikke mindst hans Dietrich’ske udgave af "Lili Marlene" gør lykke – iført betagende kostume og paryk. Marckmann skal derimod ind og agere "den lille malkeko" – i en ikke uproblematisk indvandre-version.

I overgangen mellem de mange sange får vi en række mere eller mindre bevingede ord fra politikere og andre svagt bemidlede. Guldkornet komme dog fra Kresten Poulsgaard, der fastslår, at "Danmark er for lille et sprogområde til at have sin egen ballet…" Så giver selv Sebastians oste-sang mere mening!

Men midt i al morskaben har Jacob Morild den garvede skuespillers evne til diskret at betone enkelte ord, så de pludselig får ny vægt. Og det kan Sebastians tekster i grunden godt være tjent med.