Månedens TV-serie: BEDRAG

★★★★★☆

DRs nye drama-serie BEDRAG kom godt fra start takket være en række velspillede karakterer og et minimum af effektjageri. Instruktøren af de første to afsnit, Per Fly, der med FORESTILLINGER skabte en af de fineste mini-serier i det nye årtusinde, udviser også denne gang større interesse for mennesker end for vold og viagra, uden at det går ud over underholdningsværdien.

Thomas Bo Larsen træder for alvor ind i det modne rollefag som presset politimand og det samme gælder den tidligere barnestjerne Line Kruse som hans sygdomsplagede hustru. Også Nikolaj Lie Kaas har tilløb til en ny spændende figur som glat boss.

Blandt de relativt mange nye navne (i TV-sammenhæng anyway) glæder man sig bl.a. over Esben Smed, der brændte igennem som John Faxe i sidste års store danske biografsucces “Sommeren ’92”. Som den kvikkeste af to biltyve understreger han talentet, og rollen kan slet ikke undgå at kaste flere opgaver af sig.

Handlingen omhandler økonomiske kriminalitet i den helt store stil, og at det foregår indenfor firmaer, der investerer i ny energiformer gør kun historien mere interessant. Og så glæder mig sig rent faktisk til næste afsnit…