LEBBE LOVE

★★★★★☆

På Teatret ved Sorte Hest byder man på forfriskende ny dansk dramatik i form af Abelone Koppels både følsomme og vittige LEBBE LOVE.

Vi møder en selvudslettende lesbisk kvinde, der føler sig dømt til ensomhed i al evighed, men lige når selvmedlidenheden er ved at tage over, brydes den af morsomme indfald bl.a. diverse mandetypers stereotype opfattelser af lesbiske og en pornoscene med lesbisk krydderi – men med manden, som orgasmegiver. Allersjovest er dog den afsluttende festsang fra de fordomsfyldte forældre til datteren og svigerdatterens bryllup.

Iscenesætter Pauli Ryberg får virkelig sin hovedrolleskuespiller rundt på gulvet og op i møblerne i den hyggelige stueetage på Teatret ved Sorte Hest. Og for Lykke Scheuer bliver forestillingen en stor sejr, der både viser hendes knivskarpe vid men også en hidtil uset følsomhed.

LEBBE LOVE har en dejlig ligefrem tone, som også gør den velegnet i skolesammenhænge, men den berettes aldrig med for løftede pegefingre men en stille underfundighed, der indbyder til eftertanke. LEBBE LOVE skildrer også en til tider ydmygende behandling af mødre, der vælger at benytte en doner, og minder os om, at de såkaldte hate crimes ikke kun rammer mænd.

Man kan således godt tillade sig at være lidt stolt over, at dansk teater i øjeblikket kan tilbyde så nuancerede forestillinger med homoseksuelle karakterer i front, som "En Kort En Lang" på Nørrebro Teater og nu LEBBE LOVE på Teatret ved Sorte Hest.