KVINDER I FOR STORE HERRESKJORTER

★★★☆☆☆

Bag den pudsige men ikke uefne titel gennem der sig en skæv og skrøbelig komedie, en slags norsk søster til det spanske mesterværk "Kvinder på randen af nervøst sammenbrud".

Instruktøren Yngvild Sve Flikke fortæller svagt tilknyttede paralelhistorier om tre desperate kvinder: Den unge litteraturstuderende Sigrid, der forelsker sig i en selvfed forfatter, som den dødsangste Agnes mistænker for at være sin adoptivsøn. Sidst men ikke mindst møder vi den voldsomme performancekunstner Trine, der til sin egen overraskelse er blevet gravid, inden hun blev hyret af Agnes til fabriksarbejde.

KVINDER I FOR STORE HERRESKJORTE flagrer i mange retninger og Yngvild Sve Flikke synes ikke at være en ligeså stringent en instruktør som Pedro Almodóvar. Det visuelle overskud begrænser sig til små animerede (sommer.)fugle, der dukker op, når man mindst venter det.

Men hun har et godt tag på filmens kvindelige skuespillere. Ikke mindst Anne Krigsvold, som den kærlighedshungrende Agnes, der pludselig finder afløb for moderkærligheden, hvor hun mindst venter det. Men også Henriette Steenstrup er ret overdådig som bulldozeren Trine, hvis performance-show gør trygt grin med kunstnerkrukkeri.

KVINDER I FOR STORE HERRESKJORTER har en feministisk grundtone, og filmens eneste markante manderolle er reduceret til ren karikatur, hvilket hæmmer et eventuelt seriøst budskab. Så KVINDER I FOR STORE HERRESKJORTER nydes bedst som let underholdning af den mere uforpligtende slags.