KNIGHT OF CUPS

★★★☆☆☆

Terrence Malick vandt guldpalmerne i Cannes for den visuelt overdådige "Tree of Life", og hans karriere består da også af få men generelt udsøgte film, hvor der i udpræget grad er kælet for billedsiden.

Det gælder også den premiereaktuelle KNIGHT OF CUPS, der dog også fastslår, at Malicks evner som manuskriptforfatter ikke altid lever op til hans sans for at komponerere billeder.

Det forekommer ubegribeligt, hvordan man med skuespillere som Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Brian Dennehy og Armin Mueller-Stahl kan lave en film så kedelig som KNIGHT OF CUPS, men det er ikke deres skyld for de har intet ordentligt materiale at arbejde med, og fungerer hovedsagligt som blikfang.

Vi bevæger os da også ind og ud af modebranchen, og Bale spiller en fyr, der tilsyneladende har det hele, men som har mistet troen på alt. Umiddelbart stof mere velegnet til en roman end en film, men Malick får alligevel indfanget en del af tilværelsens magi i form af nogle betagende naturscenerier med sine alt observerende kameraøjne.

Om disse momenter så opvejer en spilletid på to timer, og om filmen virkelig har den forløsende virkning, må i høj grad være et temperamentsspørgsmål. Men kan man kapere en billedskøn sjælelig sanserejse uden egentlig fremdrift og uden nævneværdig interesse for andre end hovedrollekarakteren (Malicks alter ego?), så bør man overveje at løse billet.