JEG HØRER STEMMER

★★★★★☆

Multikunstneren Zaki Youssef slår til igen med et skarpt musikalsk stand up-show, som han selv har forfattet og som nu er rykket ind i Kødbyen. Forestillingen er samarbejde mellem S/H (det tidligere nu nedbrændte Café Teater) og Det Kongelige Teater, der også forenede kræfter i forbindelse med den Reumert-belønnede danseforestilling "I føling".

Zaki Youssef har også et mere danskklingende navn, da hans mor stammer fra Danmark, mens faderen kommer fra Egypten. Den baggrund bevirker, at han tit oplever situationer set fra mere end een synsvinkel, og i forestillingen får han afløb for denne splittelse og låner desuden stemme til en lang række af de mennesker, han har mødt på sin vej og farvet hans syn med deres stemmer.

Han får uvurderlig assistance i komponisten Turkman Souljah, som har begået en række dynamiske sange, der bidrager væsentlig til at belyse konkrete sindstemninger.

Instruktøren Christian Lollike må siges at have været dem en storartet hjælper, og de præcise skift mellem de mange forskellige stemmer, accenter og sprog, som Zaki Youssef mestrer, vidner samtidig om, hvor teknisk dygtig, han efterhånden er blevet. Turkman Souljah sørger også for, at Zaki Youssef rent musikalsk kommer vidt omkring – fra hip hop og rap til egyptisk folkemusik og amerikansk pop.

Forestillingen tone er befriende ligefrem og Zaki Youssef skåner heller ikke sig selv. Frem for alt beviser han med JEG HØRER STEMMER, at han har formået at ryste det "præmie-Perker"-image af sig, som han for en tid var fanget i. og nu simpelthen blot er Zaki: Skuespiller, sanger, tekstforfatter med meget mere.