I LOVE MUSICALS 2

★★★★☆☆

Musical-feberen i Danmark synes ikke sådan at være til at slå ned. Så man kan ligeså godt sammensætte et flot program af musicalsange (i stil med Peter Jöbacks mesterlige "I Love Musicals"-show i Sverige), og så udsætte dem for stort orkester samt fire kapable solister.

Da det første show havde premiere, udløste det fem stjerner fra cphculture.dk, men uden hovedkræfterne Louise Friboe og Flemming Enevold kan det kun blive til fire.

Repertoiret må med en spilletid på 150 minutter siges at være omfattende, og derfor kan det undre, at der ikke har været plads til at tage flere chancer. Vi får hovedsagligt sange fra de moderne musicals, som vi allerede kender fra diverse danske opførelser, og savner større mod og nysgerrighed i udvælgelsen.

En veloplagt Preben Kristensen giver den både som "Mr. Cellophane" fra "Chicago" og i glansnummer "Jeg er som jeg er" fra "La Cage Aux Folles", men er næsten mest uimodstålig, når han forsøger sig med "Staying Alive", der foregriber Danmarkspremieren på "Saturday Night Fever". Søren Launbjerg knækker desvære halsen på "Pity the Child" fra "Chess", men kommer pænt igen i andet akt med en nydelig version af "Alle andre steder" fra den danske Atlantis-musical.

Maria Lucia bekræfter sin position som Danmarks show-babe nr. 1, og hendes vokale spændevide imponerer ofte. Alligevel formår Amalie Dollerup flere gange at stjæle opmærksomheden med en naturlighed i både stemme og krop, der gør os nysgerrige efter at se hende spille Maria i "The Sound of Music". Aftenens højdepunkt bliver da også hendes duet med Søren Launbjerg i Miss Saigon-hittet "The Last Night of the World", men også solosangene "Popular" og "Nobody Does It Like Me" serveres med charme og ægte sødme.

Mikkel Rønnows musikalske arrangementer fungerer bedst, når den alsidige instrumentering kommer til sin ret. Til gengæld virker den pompøse udgave af Abba-sangen "The Winner Takes It All" temmelig overproduceret.

I LOVE MUSICALS 2 skal dog nok spræde glæde, men udvide kendskabet til musicalen som genre, gør denne to’er desværre næppe.