FLASKEPOST FRA P

★★★☆☆☆

Tredje del af Jussi Adler-Olsen filmføljeton har nordmanden Hans Petter Moland ved roret og han har med film som "En ganske rar mand" og "Kraftidioten" formået at tilføre krimigenren en vis tør sort humør. Med sig har han også et par af hovedkræfterne fra den Oscar-nominerede "Kon-Tiki", nemlig Pål Sverre Hagen (i en slimet skurkerolle) og Jakob Oftebro (nu med skæg – så vi ikke genkender ham fra dårlige danske kostume-dramaer).

Det er dog stadig Nikolaj Lie Kaas, der som Carl Mørck må trække læsset og hans portræt af – endnu en – nervesvækket dansk politibetjent (jvnf. "Forbrydelsen", "Broen" etc.) danner en fin kontrast til hans glatte selvsikre Evergreen-boss i "Bedrag".

Flere af filmens kvinderoller er rigeligt ungt og uinteressant besat, men Johanne Louise Schmidt føjer fine facetter til sit portræt af Mørcks nærmeste kvindelige kollega. Fares Fares har stadig en vis charme som Mørcks partner og endelig bekræfter Jacob Hauberg Lohmann indtrykket fra TV-serien "Norskov" – at han hører blandt dansk film og tvs mest habile skuespillere i øjeblikket.

FLASKEPOST TIL P tegner ikke noget flatterende portræt af dansk politis effektivitet, men til gengæld ophøjes Nicolai Lie Kaas næsten til gud mod slutningen, hvor han på mirakuløs vis henter et tilsynelandende dødt barn tilbage til livet. Troværdighed skal man ikke have for høje forventninger om, men elementær spænding tilsat lidt unødig splat synes Moland og co. at være leveringsdygtige i.